Granaatin merkitys: tammikuun syntymäkivi

Granaatin merkitys: tammikuun syntymäkivi

Saatat mieltää granaatin kauniiksi punaiseksi jalokiveksi, mutta tiesitkö, että tammikuun syntymäkivellä on pitkä käyttöhistoria amulettina ja talismaanina? Joskus soturikiveksikin nimitetyn hehkuvan granaatin on kerrottu historiallisesti suojelleen kantajaansa taistelussa ja tarjonneen suojaa myrkyiltä. Toinen granaatin merkitys on menestyksen rakentaminen ja elämän kohentaminen auttamalla kantajaa keskittymään pyrkimyksiinsä. Ehkä juuri tämä ominaisuus on nostanut kyseisen kiven niiden ihmisten suosikiksi, jotka pyrkivät menestymään paremmin liiketoimissaan. Jalokiviperinne ohjeistaa käyttäjiä asettamaan vähintään kolme granaattia työpöydälle liiketoimien edistämiseksi.

Tammikuun syntymäkiven merkitys ja historia

Sanan ”granaatti” (engl. garnet) sanotaan juontuvan latinan sanasta ”granatus”, viitaten näin mahdollisesti granaattiomenan latinankieliseen nimeen – hedelmän, jonka siemenet ovat syvänpunaisia ja hyvin samannäköisiä. Pikakelataan 1300-luvun Englantiin, jossa käytetyn sanan “gemet” – tarkoittaen “tummanpunaista” – uskotaan olevan nykyisen tammikuun eloisan syntymäkiven nimen (“garnet”) edeltäjä.

Granaatilla on vakiintunut asema tammikuun syntymäkivenä, ja se symboloi totuutta, puhtautta, rakkautta ja myötätuntoa. Tämä tekee siitä täydellisen lisän hienoon Infinity-korujen mallistoomme. Granaatti on myös perinteinen vuosipäiväjalokivi pareille, jotka juhlistavat toisen aviovuotensa täyttymistä. Koska sen punainen väri symboloi romanssia, se on hyvin suosittu kivi myös ystävänpäivänä, treffien vuosipäivinä ja muina häiden vuosipäivinä. Olipa se kiinnitetty sormukseen, rannerenkaaseen, korvakoruihin tai nimilaattakaulakoruun, se on takuulla mieleinen!

Granaattiin liittyviä legendoja

Granaatilla on keskeinen asema monissa perinnetarinoissa ja legendoissa. Tämän mahtavan kiven on kerrottu parantavan pimeänäköä ja säteilevän omaa valoaan – siinä määrin, että Talmudin mukaan Nooan arkin ainoana valonlähteenä toimi suuri granaatti. Heprealaisen perinteen mukaan granaatti oli yksi 12 jalokivestä, jotka koristivat Aaronin rintalevyä. Kreikkalaisessa mytologiassa Haades, manalan jumala, sieppasi Persefonen, auringonpaisteen jumalattaren. Hän päästi tämän vapaaksi tarjottuaan hänelle granaattiomenan siemeniä, jotka takasivat, että tämä palaisi hänen luokseen. Koska granaatti muistuttaa läheisesti tätä rubiininpunaista hedelmää, sitä käytetään usein kuvauksena sitoutumisesta ja uskollisuudesta.

Granaattiin liitetään monia ihmeellisiä voimia. Se paitsi suojaa omistajaansa kauheilta painajaisilta myös kulkee joskus sellaisten matkailijoiden turvana, jotka uskovat kyseisen kiven suojaavan onnettomuuksilta.

Elämäntapahtumien juhlistaminen syntymäkivien avulla

Korut syntymäkivellä ovat ihania, perinteisiä syntymäpäivälahjoja kaikille muistettavien luettelossasi. Hohtavat granaatit näyttävät kauniilta yksilöllisessä kaulakorussa äidille, amulettirenkaassa tai rannerenkaassa ystävälle tai erityisessä muistoesineessä isoäidille tai tädille. Syntymäkivi toimii lahjana, jonka taustalla on ajatusta, kenelle tahansa, joka juhlii vastasyntynyttä lastaan, ja se toimii hienosti myös lomalahjana.

Tykkäätkö granaatin syvänpunaisesta hohkasta? Koe vapaus kantaa tätä kaunista kiveä milloin tahansa, vaikka syntymäpäiväsi ei olisikaan tammikuussa. Tammikuun syntymäkivellä koristetut kaulakorut, rannerenkaat tai sormukset äidille sopivat kauniiksi lisäksi korukokoelmaasi tai täydelliseksi lahjaksi.Sivuston tekijänoikeudet © 2019 kuuluvat Nimikoruni-sivustolle. Kaikki oikeudet pidätetään.