Huhtikuun syntymäkiven merkitys ja väri

Timantti: huhtikuun syntymäkiven merkitys ja väri

Tiedät luultavasti, että timantit ovat yksiä maailman arvokkaimpia jalokiviä. Sinut saattaa kuitenkin yllättää tähän kauniiseen jalokiveen liittyvät useat legendat ja mielenkiintoiset tarinat. Egyptiläiset kunnioittivat timantteja auringon symbolina sekä positiivisten asioiden, kuten rohkeus, ajattelevaisuus ja suuri voima, muodollistumana.

Myös kreikkalaiset uskoivat, että timanteissa oli erityisiä voimia, kuten kuolemattomuus. Kerromme täällä muutaman kiehtovimmista tarinoista. Timantit eivät ole ainoa asia, jonka löydät myka.com/fiista. Syntymäkivikokoelmamme ja yksilölliset korut ovat legendaarisia!

Huhtikuun syntymäkiven merkitys ja historia

Sana ”diamond” eli timantti tulee antiikin kreikan sanasta adamas, joka tarkoittaa muuntelematonta, kunnollista tai särkymätöntä. Tämä huhtikuun jalokiven kuvaus on osuva: timantit ovat yksiä kovimmista koskaan löydetyistä aineista; ainoa timantin hajottava asia on toinen timantti.

Nykypäivän timantit tulevat eri lähteistä, mukaan lukien Etelä-Afrikasta, Venäjältä, Australiasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista. Ennen kuin timantteja löydettiin Brasiliasta 1600-luvulla, kaikki timantit louhittiin Intiassa. Lähteistään riippumatta kaikkien timanttien uskotaan olevan kahdesta kolmeen miljardiin vuotta vanhoja!

Aikaiset sanskriitin tekstit viittaavat timantteihin, kuten myös buddhalainen kirjallisuus vuodelta 400 eaa. Kiinalaisessa tekstissä vuodelta 300 eaa viitataan yleiseen uskomukseen, että timantit voivat puettuna karkottaa pahan. Samalla tavalla muinaiset hindut ajattelivat, että timanteilla on voimia suojella kantajaansa vahingoilta.

Timanttien legendat ja käyttö parantamisessa

Tiedät varmaan, että huhtikuun väri on viileä, kristallinkirkas, kimalteleva timantti, joka näyttää usein kokonaisen värisävyjen spektrin, kun se altistuu erilaisille valoille. Vaikka huhtikuun syntymäkiven merkitys on ”rohkeus”, sillä on myös muita merkityksiä. Kun käytät timantilla varustettua syntymäkivi-kaulakorua, käytät myös rakkauden, voiman, vaurauden ja runsauden symbolia.

Timanttilegendoja: muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset uskoivat, että timantit olivat erkaantuneet putoavista tähdistä, tai että ne olivat jumalten kyyneliä. Roomalaisessa kirjallisuudessa Cupido ampui timanttipäisiä nuolia.

Keskiajalla timantteja pidettiin parantavina esineinä erilaisiin ongelmiin aina painajaisista päänsärkyyn ja vatsakipuun. Kristalliparannuksessa, jota tehdään vielä nykyäänkin, timantteja käytetään usein puhdistusta ja tasapainoa varten. Niitä käytetään myös positiivisten, voimaannuttavien ajatusten kehittämiseen ja fyysisen menestyksen houkuttelemiseen.

Elämän tärkeiden tapahtumien juhlistaminen timanteilla

Timantit koristavat kihla- ja hääsormuksia, mutta nämä upeat kivet eivät rajoitu vain romantiikan juhlistamiseen. Huhtikuun syntymäkivisormukset tapaavat olla pienempiä kuin useimmat kihlasormukset, mutta ne tarjoavat samankaltaista säihkettä sinun – ainutlaatuisen yksilön juhlistamiseen. Perhesyntymäkivikaulakorut ovat myös mahtavia, ja ne sisältävät usein syntymäkiviä jokaiselle kuukaudelle, jona joku perheenjäsenistä on syntynyt.

Pidä mielessä, että timantit ovat loistava valinta kaikille! Voit käyttää näitä kiviä riippumatta syntymäajastasi; esimerkiksi timanttinimikorut juhlistavat yksilöllisyyttäsi tarjoten samalla upeaa säihkettä. Timanttikorut ovat hyvä lahja huhtikuussa syntyneelle ystävälle tai perheenjäsenelle, kuten myös uudelle äidille!

Hemmottelitpa itseäsi tai jotakuta tärkeää, timantit ovat täydellinen, ikimuistoinen syntymäpäivä- tai muun juhlan lahja.