Smaragdi: toukokuun kuukausikiven merkitys ja väri

Smaragdi: toukokuun kuukausikiven merkitys ja väri

Saatat liittää smaragdit keväällä maasta nousevan nurmikon kirkkaanvihreään väriin, mutta tiesitkö, että tämä eloisa vihreä jalokivi liittyy ehdottomaan rakkauteen? Eikä siinä kaikki: muinaiset legendat liittävät smaragdit kykyyn tarjota suojelua pahuudelta auttaen samalla smaragdin kantajaa kurkkaamaan tulevaisuuteen. Käymme tässä läpi muutamia hämmästyttäviä legendoja.

Me Nimikorunilla rakastamme smaragdien kaunista vihreää ja haluaisimme muistuttaa, että voit pitää näitä kiviä, vaikket olisikaan syntynyt toukokuussa! Kuukausikivikorukokoelmamme on vertaansa vailla, ja se sisältää monia klassisia ja nykyaikaisia tyylejä, joista valita. Mikä on sinun suosikkisi?

Toukokuun kuukausikiven merkitys ja historia

Smaragdit kuuluvat berylleihin. Niissä on kaunis vihreä väri, joka tulee vanadiinistä ja kromista. Sana ”Smaragdi” on johdettu latinalaisen sanan smaragdus ja vanhan kreikkalaisen sanan smaragdos yhdistelmästä. Molemmat sanat tarkoittavat ”vihreää jalokiveä”. Muinaisina aikoina smaragdeja louhittiin Egyptin Mount Smaragdus -vuorella.

Jalokivet on hankittu Intiasta ja Itävallasta 1300-luvulta lähtien, ja nykyään useimmat niistä tulevat louhoksilta Kolumbiasta ja Zambiasta. Toisin kuin harvinaisempia kiviä, smaragdeja löytyy ympäri maailmaa. Niitä on löydetty jopa Kanadan syrjäiseltä Yukonin alueelta!

Smaragdien legendat ja parantava vaikutus

Mytologiassa smaragdit liitetään Venukseen, rakkauden jumalattareen. Tämän perinteen mukaisesti uudelleensyntyminen, hedelmällisyys ja intohimoinen romanssi liitetään yleisesti tähän ihastuttavaan toukokuun kuukausikiveen. Ja kun miettii sitä, että se liitetään Venukseen, ei ole lainkaan yllättävää, että nämä eloisan vihreät kivet ovat löytäneet tiensä vihki- ja kihlasormuksiin.

Kleopatra, Jacquelyn Kennedy ja Elizabeth Taylor olivat yksiä kuuluisimpia niiden käyttäjiä, ja monet nykyajan morsiamet haluavat jatkaa perinnettä. Kun ylläsi on minkä tahansa tyyppinen smaragdikoru, ylläsi on ainutlaatuinen rakkauden symboli!

Kristalliparantamisessa smaragdikuukausikiveä käytetään rauhoittamaan silmiä, lieventämään reuman oireita ja muuta. Sen fyysisiä ja psykologisia käyttötarkoituksia ovat mm. keskittymiskyvyn lisääminen, negatiivisuuden poistaminen, vahvojen ystävyyssuhteiden edistäminen ja tietoisuuden kasvattaminen vahvistaen samalla muistia. Tasapaino ja rakkaus ovat sen kaksi suurinta ominaisuutta.

Elämän tärkeiden tapahtumien juhlistaminen smaragdeilla

Merkittäviä virstanpylväitä juhlistetaan parhaiten merkittävillä lahjoilla! Rakastamme äitien kuukausikivisormuksia, sillä kivet tarkoittavat lapsia, ja nämä sormukset ovat usein melko värikkäitä. Elämänpuukaulakorut tarjoavat toisen tavan juhlistaa äidin rakkautta lapsiaan kohtaan, olivatpa he kuinka vanhoja tahansa.

Jos joku rakkaasi pitää smaragdeista – ja erityisesti, jos tämä henkilö on syntynyt toukokuussa – he tulevat varmasti yllättymään iloisesti, kun annat heille lahjaksi eloisan vihreän kuukausikivikorun. Olipa kyseessä upea kuukausikivikaulakoru äidille, nimirannekoru parhaalle ystävällesi tai kirjainriipus kuukausikivellä, löydät täältä paljon ihania tuotteita!

Olipa kyseessä mikä tilaisuus tahansa, smaragdit ovat ainutlaatuinen lahja, joka kääntää varmasti katseita.Sivuston tekijänoikeudet © 2019 kuuluvat Nimikoruni-sivustolle. Kaikki oikeudet pidätetään.