kesäkuun kuukausikiven merkitys ja väri

Vaalea ametisti: kesäkuun kuukausikiven merkitys ja väri

Saatat yllättyä, kun kuulet, että vaalea ametisti on kvartsin muoto! Nämä kauniit violetit jalokivet ovat osa kiinnostavia myyttejä ja legendoja. Ne liitetään usein rauhaan ja parantamiseen. Muinaiset egyptiläiset kunnioittivat näitä kiviä ja työstivät niistä kauniita amuletteja. Näiden uskottiin suojelevan pahuudelta toimien fyysisenä rukouksena. Myös kreikkalaiset uskoivat, että ametistillä oli erityisiä voimia, erityisesti että ne pitävät raittiina. Käsittelemme muutamaa vangitsevimmista ametistitarinoista tässä. Ametistit ovat vain yksiä Nimikorunilla piilevistä aarteista. Kuukausikivikorukokoelmamme on uskomaton – ja se kasvaa jatkuvasti!

Kesäkuun kuukausikiven merkitys ja historia

Vaalea ametisti on yksi uusimmista kesäkuun kuukausikivistä – ja se on myös yksi suosikeistamme!

Sana “ametisti” tulee koinee-kreikan sanasta ”amethystos”, joka tarkoittaa ”ei päihtynyt”. Se on suora viittaus vanhaan uskomukseen, että kivi suojelee käyttäjäänsä humaltumiselta, erityisesti jos viiniä juodaan suoraan ametististä kaiverretusta maljasta.

Ametisteja pidettiin joskus “kardinaalina” jalokivenä, ja ne ovat tietyissä vaiheissa historiaa olleet yhtä arvokkaita tai arvokkaampia kuin timantit. Nykyään ne ovat yksiä yleisimpiä jalokiviä – ja yksiä edullisimmista. Tämän ei tule kuitenkaan estää niistä nauttimista; loppujen lopuksi niiden kauneus on yhtä ajatonta kuin timanttienkin!

Vaaleita ametisteja tulee Siperiasta, Brasiliasta ja Sri Lankasta monen muun lähteen lisäksi. Näitä muita lähteitä ovat mm. Etelä-Korea, Itävalta, Kanada ja Yhdysvallat. Värit vaihtelevat laajasti kristalliryppäästä toiseen, mikä tekee näistä kivistä mineraalinmetsästäjien suosikkeja

Koska ametistit voivat olla melko suuria verrattuna muihin jalokiviin, niitä käytettiin usein roomalaisten kaiverrettujen jalokivien tekemiseen. Niiden maailmanlaajuinen saatavuus on saattanut ne useiden kulttuurien saataville historian aikana; ametisti on ollut esimerkiksi aina suosittu vaihtoehto tiibetiläisten rukousnauhojen valmistamisessa, ja ametistinauhoja on löytynyt myös maapallon toiselta puoliskolta englantilaisista anglosaksihaudoista. Siitä ei ole epäilystäkään: vaikka vaaleanpurppura ametisti on helppo saada käsiin ja edullinen muihin jalokiviin verrattuna, sen hento kauneus varmistaa, että se pysyy aina yhtenä suosikeista.

Ametistin legendat ja parannuskäyttö

Vaalean ametistikuukausikiven ulkoasu on hento, mutta siihen liittyy voimakkaita legendoja. Koska ametistien uskotaan edistävän viisautta ja paranemista, keskiajan eurooppalaiset sotilaat kantoivat niitä usein mukanaan taisteluun. Matkaajat kantoivat ametisteja mukanaan suojautuakseen yllätyshyökkäyksiltä, ja muut käyttivät ametistia amuleteissa suojatakseen itsensä mustalta magialta.

Monissa kulttuureissa ametisti yhdistetään suurempaan voimaan. Ametisti (Ahlamah) oli yhdeksäs kivi perinteisessä heprealaisen ylipapin rintahaarniskassa, ja katoliset piispat käyttivät perinteisesti ametistisormuksia edistääkseen spirituaalista ajattelua estäen samalla mystisen myrkytystilan. Monet katoliset ja episkopaaliset piispat jatkavat tätä perinnettä yhä edelleen, vaikkakin nykyaikaiset papilliset sormukset ovat usein designiltaan yksinkertaisempia kuin edeltäjiensä käyttämät.

Ametistien uskotaan auttavan ajatusten vapaata kulkua niin tajunnan mentaalisessa kuin alitajunnan metafyysisessä muodossa. Tästä syystä monet meediot pitävät ametistikristalleja lähettyvillä, ja monet nauttivat myös ametistikorujen käytöstä.

On sanottu, että ametistin yllä pitäminen auttaa keskittymään ja että se helpottaa suuremman intuition ja luovuuden saavuttamista.

Tärkeiden elämän tapahtumien juhlistaminen ametisteilla

Vaaleat ametistit ovat täydellisiä kesäkuussa syntyvän vauvan syntymän juhlistamiseen. Yhdistettynä syntymäkivikaulakoruun ne hehkuvat hennosti muistuttaen äitiä pikkuisestaan. Teineille ja muille, jotka nauttivat purppurasta väristä, ne ovat ihanteellisia kuukausikivisormuksissa ja rannekoruissa, joskus pelkästään ja joskus nimillä, päivämäärillä tai nimikirjaimilla.

Jos pidät vaalean ametistin ulkonäöstä, mikset juhlistaisi ainutlaatuisuuttasi, vaikka syntymäpäiväsi olisikin muulloin kuin kesäkuussa? Kuukausikivikorut voidaan räätälöidä merkityksellisillä sanoilla, ei pelkästään syntymäajoilla ja lasten nimillä!

Etsitpä erityistä lahjaa itsellesi tai suunnittelet yllättäväsi jonkun tärkeän henkilön, vaaleat ametistit ovat merkityksellinen ja kiehtova lahja missä tahansa tilanteessa.Sivuston tekijänoikeudet © 2019 kuuluvat Nimikoruni-sivustolle. Kaikki oikeudet pidätetään.